Vakantiehuis
in Brazilië

Pipa

Dolfijnenstrand PipaPipa is een heel gezellig plaatsje en was vroeger een hippie dorpje, maar is een jaar of tien geleden tot groei gekomen door het aanleggen van een asfaltweg naar het dorp. Nu vind je in Pipa nog steeds veel kunstenaars en dus ook heel veel winkeltjes met kunst en handwerk, maar je vind ook veel surfers in Pipa. Aan de stranden van Pipa kun je dan ook uitstekend surfles volgen en ook kitesurf wordt hier steeds populairder. Oogt Pipa overdag als een rustig dorpje, ’s avonds en ’s nachts bruist het van het leven en je kunt hier zeer veel restaurants vinden met uiteenlopende keukens, internetcafe’s, maar ook uitgaansgelegenheden. Het is een feest om ’s avonds door Pipa te lopen, waarbij het draait om de hoofdstraat met zijn talrijke smalle zijstraatjes vol mode- en kunstwinkeltjes. De steekwoorden voor Pipa zijn ‘relaxed’ en ‘vrolijk’.

Tibau do Sul

Restaurants op strand Tibau do Sul

Tibau do Sul is een veel rustiger plaatsje. Tibau do Sul is vooral bekend vanwege zijn prachtige ligging aan een grote lagune. Het is een traditioneel vissersplaatsje en minder toeristisch dan Pipa. Toch tref je ook hier inmiddels diverse restaurants en barretjes aan en vooral het dorpsplein laat nog veel van het authentieke leven in Brazilië zien. Je kunt hier bijvoorbeeld ’s avonds grote groepen kinderen bezig zien met de traditionele ‘vechtdans’ capoeira. Je kunt hier op één van de terrasjes aan het strand ook genieten van een zeer mooie zonsondergang.

Natal

Brug van Natal in de avondschemerNatal is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Norte en deze staat heeft de grootste hoeveelheid zonuren van heel Brazilië, namelijk meer dan 3000 per jaar. Onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat deze regio de schoonste lucht ter wereld heeft. Natal heeft 700.000 inwoners en wordt met name veel bezocht vanwege de badplaats Ponta Negra. Hier vindt je een prachtig zandstrand met aan de ene kant het Parque das Dunas (een beschermd duingebied) en aan de andere kant de markante Morro Careca (een grote zandduin zonder begroeiing). Langs het zandstrand loopt een mooie boulevard met talloze bars, restaurants en winkeltjes.
In Natal kun je ook heerlijk winkelen in de vele winkelcentra of in shoppingmall Midway. De voornaamste bezienswaardigheid is het fort dos Reis Magos.

Joao Pessoa

Voetbalshirts in de omgeving van Pipa Deze stad ligt ten zuiden van Pipa en is wat kleiner dan Natal met 600.000 inwoners. Voor Braziliaanse begrippen is het een hele rustige en veilige stad. Joao Pessoa krijgt steeds meer bekendheid vanwege haar prachtige stranden. Door riffen en zandbanken worden in de zee voor Joao Pessoa natuurlijke baden gevormd en je kunt in deze baden zelfs koraalvissen uit je hand laten eten.

Meer afbeeldingen…