Vakantiehuis
in Brazilië

Vluchten

Het is raadzaam om voor u het vakantiehuis reserveert eerst te checken of er vluchten beschikbaar zijn op de gewenste data. U kunt bijvoorbeeld met met Tap Portugal via Lissabon vliegen (zij vliegen bijna dagelijks).

Reisdocumenten

Indien u de Nederlandse Nationaliteit heeft; dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig, dat op de dag van vertrek uit Brazilie nog 6 maanden geldig is. U heeft dus geen visum nodig, wel ontvangt u in het vliegtuig van het cabinepersoneel een visumformulier dat u dient in te vullen en bij uw aankomst bij de paspoortcontrole dient in te leveren.

Vaccinaties

Voor dit gedeelte van Brazilië zijn geen vaccinaties verplicht, wel is het raadzaam om u in ieder geval in te laten enten tegen DTP en Hepatitis-A.

Geldzaken

De Braziliaanse valuta is de Real (meervoud Reais). De Euro is op dit moment (april 2015) zo’n 3,25 Reais waard. Brazilië is voor Nederlanders relatief goedkoop, je kunt gemakshalve stellen dat het leven in Brazilië zo’n 10% goedkoper is dan in Nederland. Je kunt Euro’s en Traveler cheques wisselen bij wisselkantoren (bijvoorbeeld in de hoofdstraat van Pipa, maar ook op het vliegveld, neem wel altijd je paspoort mee). Pinnen kan ook bij geldautomaten met de logo’s van MAESTRO en CIRRUS, maar hou er rekening mee dat de geldautomaten regelmatig storingen hebben; in Pipa staan op dit moment 3 geldautomaten. Maximaal kun je 1x 1000 Reais per 24 uur pinnen (maar het komt voor dat de automaten van Banco do Brasil staan ingesteld op maximaal R$ 500,- per dag). In Tibau do Sul bevindt zich een kantoortje van Bradesco en Banco do Brasil; ook hier kun je pinnen, maar het maximale bedrag bij Bradesco bedraagt 800,- Reais, maar hier kun je wel in 2x een maximum bedrag van R$ 1.400,- pinnen.

In Natal tref je ook op veel plaatsen, zoals in winkelcentra en in grote supermarkten, geldautomaten aan met de aanduiding ’24 horas’ ; deze werken ook op Internationale pinpassen, maar brengen meestal wel extra kosten in rekening, over het algemeen zo’n 12 Braziliaanse Reais. Internationale creditcards worden in veel restaurants en winkels geaccepteerd.

Klimaat

In dit gedeelte van Brazilië schijnt het hele jaar de zon en wordt het eigenlijk nooit kouder dan 25 graden Celsius. Als het in Nederland winter is; is het in Brazilië zomer, in Pipa is het dan al gauw 30 tot 35 graden. In de maanden april, mei en juni kan behoorlijk wat neerslag vallen, maar na regen komt zonneschijn, wordt hier dan wel heel letterlijk genomen!

Tijdsverschil

In Pipa is het 4 uur vroeger dan in Nederland, maar als het Nederland zomertijd is, is het verschil 5 uur.

Criminaliteit?

Deze staat heeft gelukkig weinig last van criminaliteit, zelfs in de hoofdstad Natal zult u zich niet gauw onprettig voelen. In Tibau do Sul en Pipa kunt u ook rustig ’s nachts over straat lopen zonder u bedreigd te voelen. Wel is het uiteraard raadzaam om goed op uw spullen te letten en bijvoorbeeld bij gebruik van uw pinpas de toetsen af te schermen als u uw pincode intikt. De mensen in deze staat zijn over het algemeen zeer vrolijk en hartelijk en zullen u graag helpen als u vragen of problemen heeft.